20 Sep, Thursday
° C
Top

Visspecialist R.Koelewijn&zoon & Poelier Kroeze

De panharing en zalmkoppen voor Basic haal ik altijd op de markt bij visspecialist R.Koelewijn&zoon. Als je mijn blog een beetje kent is dat natuurlijk allang geen verassing meer. Toch wil ik ze vandaag weer eens even in het zonnetje zetten! Ik verbaas mij eigen er elke keer weer over hoe klantvriendelijk het personeel is, hun zijn voor mij dan ook stuk voor stuk ge-wel-dig.

Elke donderdag staan ze op de markt in Emmeloord. In mijn nog al standaard chaotische bui reed ik vorige week om kwart over 7 die kant op, ik begin altijd om 8 uur met werken en meestal bestel ik van te voren wat ik wil hebben maar dat ging dit keer helaas niet omdat ik hun telefoon nummer kwijt was. Geen paniek, dit keer maar even vol gas richting de markt zodat ik sowieso de eerste zou zijn. De eerste klant was ik sowieso maar dit keer helaas wel zonder portemonnee, crap! Ik weet niet hoe ik het altijd voor elkaar krijg maar of ik ben altijd alles kwijt of ik vergeet wel weer eens iets… En dat iets, is natuurlijk altijd iets belangrijks!

Dus ik gehaast mijn bestelling door gegeven; panharing en zalmkoppen, zalmkoppen hadden ze helaas niet meer, f*ck nou ja oké maakt niet uit en met de vraag erbij of ik na mijn werk mijn bestelling mocht komen ophalen omdat ik mijn portemonnee vergeten was die dag. Dit was geen enkel probleem. Eenmaal aangekomen op mijn werk bedacht ik mij dat ik uiteraard ook nog eens vergeten was om te zeggen dat de panharing niet schoongemaakt hoefde te worden. Nu klinkt het heel erg vies dat dit niet gedaan hoeft te worden, maar eigenlijk betekend het schoonmaken alleen maar dat ze de binnenkant van de vis eruit halen. Dat is bij het voeren van vis aan je hond helemaal niet nodig! Sterker nog, het is zelfs zonde.

Ondertussen op het werk snel mijn moeder opgebeld of ik alsjeblieft wat geld kon lenen omdat ik dus geen portemonnee bij mij had, ik woon in een dorp en heen en weer rijden zag ik niet bepaald zitten. Gelukkig kon ik na mijn werk geld op halen bij mijn moeder. Dus ik het geld opgehaald en weer snel naar de markt geracet en tot mijn verbazing waren de panharing niet schoongemaakt, Yes! Ik vroeg nog heel voorzichtig of ze de panharing niet hadden schoongemaakt, waarop de verkoper zei; ‘nee hoor zeker niet, dat heb ik nog goed onthouden.’ Aaaaah mijn held! Hier wordt je toch gewoon blij van en waar ik nodig blijer van werd is dat ze nog twee zalmkoppen hadden gevonden die ik zomaar mocht meenemen.

  

Een dikke pluim voor dit bedrijf! Ze hebben geweldig personeel en een geweldige service

  

De kipkarkassen voor Basic haal ik altijd bij Poelier Kroeze

Ik had dat artikel wat je net hebt gelezen vorige week al geschreven met de intentie om alleen dat artikel vandaag te plaatsen. Niet wetende dat ik vandaag gewoon weer verwend zou worden. De kipkarkassen voor Basic bestel ik altijd bij Poelier Kroeze in Emmeloord. Je betaald voor 10 kilo maar 4,50 euro en ik kan je vertellen daar wordt een raw feeder ECHT blij van!

Bij aankomst kreeg ik te horen dat hun collega, die de kipkarkassen voor mij mee zou nemen niet meer langs ging komen. Voordat ik überhaupt aan het woordje (^%&#$%#) kon denken (ja er gaan soms wat rare dingen door mijn hoofd als ik het gevoel krijg dat ik voor jantoedeledoki ergens heen ben gereden), werd mij al meteen verteld dat ze nog wel 3,5 kilo kipkarkassen hadden liggen en dat ik die voor niks nada noppes niente mocht meenemen. Woehoejjj, wat een service! Ik word er super blij van. *Big Smile*

 


IMG_8364


 

Belangrijk!

Wat ik nog wel even belangrijk vind om erbij aan te geven is dat de kipkarkassen van Poelier Kroeze  slecht bevleesd zijn. Daarmee wil ik zeggen dat de kipkarkassen minder dan uit 50% vlees bestaan, terwijl als je botten voert het echt een must is dat deze uit meer dan 50% vlees bestaat. Is dat een probleem? ‘Nee’ MAAR.. Het is wel echt een must om dan extra pens of spiervlees erbij te voeren. Doe je dit niet dan is de bot/vlees verhouding niet optimaal, wat er voor kan zorgen dat je hond last krijgt van wit krijt achtige ontlasting en/of obstipatie.

 

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Op dit moment studeer ik HBO medische basiskennis honden en katten en werk ik parttime in een sportschool als allrounder. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: