20 Sep, Thursday
° C
Top

Visspecialist R.Koelewijn&zoon en Hondenhotel Spijkerboor

Als ik iets geweldig vind om te voeren aan mijn hond dan zijn dat wel de zalmkoppen. Omdat een zalmkop vaak van geweekte zalm is, kies ik ervoor om Basic niet vaker dan één keer in de twee weken een zalmkop te voeren. Ik beschouw een zalmkop niet als een volledige maaltijd, hiermee wil ik zeggen dat ik er altijd wat vlees bij voer, spiervlees in dit geval. Zalm is een vette vis, rijk aan omega 3, erg gunstig om te voeren.

 

A fijn, de reden waarom ik dit artikel schrijf is omdat ik de vraag heb gekregen waar ik mijn zalmkoppen vandaan haal. Deze haal ik op de markt bij Visspecialist R.Koelewijn&zoon, hun staan elke donderdag van 08:30 tot 14:00 in Emmeloord. Ik kom daar al vanaf dat Basic een pup is, soms met Basic soms zonder Basic. Wat ik vooral fijn vind aan Visspecialist R.Koelewijn&zoon is dat het personeel spontaan en behulpzaam is en ook altijd de tijd voor mij neemt. Zo vragen ze elke keer weer hoe het met Basic gaat als hij niet bij mij is, bij mijn bestellingen voegen ze vaak wat extra vis toe en het allerfijnst vind ik toch wel dat ik mijn bestelling ruim van te voren naar ze toe kan appen zodat ik zeker weet dat ik donderdags niet voor jan toedeledoki langs kom. Top service waar ik erg blij van wordt!

 

logo

 

Ik bestel bij ‘visspecialist R.Koelewijn&zoon’ de zalmkoppen+karkas en de panharing.

Zalmkop + karkas kost 1,00 euro per stuk.
Panharing kost 10,00 euro per 3 kilo.

 

 

 

 

 

De zalmkoppen bij Visspecialist R.koelewijn&zoon zijn vers, dit houdt in dat ze niet ingevroren zijn geweest. Zekere voor het onzekere vries ik alle vissoorten wat ik koop in voor 10 dagen als deze nog niet ingevroren zijn geweest. Dit doe ik niet vanwege de bacteriën maar vanwege de eventuele parasieten.

Zalmkoppen uit de Pacific bevatten parasieten genaamd Nanophyetus salmincola, over dat hele parasieten verhaal kom ik nog eens op terug. Nu is het zo dat wij voornamelijk Noorse en/of Schotse zalm hier kunnen krijgen, maar toch, mijn tip ‘gewoon alles eerst invriezen’!

 


 

10559787_785776654871875_5574820532331958969_n

22596_785756454873895_1535771153477808510_n

 

Deze vier foto’s moest ik gewoon nog even erbij delen. Bovenste twee foto’s Dit is Hansi, Hansi is de hond van Bas & Yasmin en zoals je ziet is ook Hansi erg blij met zijn zalmkop. Wat ik nog erg leuk vind om erbij te vermelden en dus ook om te weten is dat Bas & Yasmin een eigen hondenhotel hebben, Hondenhotel Spijkerboor. Helaas hebben hun geen website maar wel een Facebook pagina en geloof me hun facebookpagina is absoluut een kijkje waard. Elke keer geniet ik weer van al die blije verschillende hondenrassen bij elkaar. Bas & Yasmine voeren hun honden KVV/BARF, voeding is dus ook geen enkel probleem mocht je je hond daar willen brengen.

 


Een hele fijne dag gewenst vandaag!

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Op dit moment studeer ik HBO medische basiskennis honden en katten en werk ik parttime in een sportschool als allrounder. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: