logo
Latest News

No posts were found.

21 Mar, Thursday
° C
Top

Update Franse Hartworm

UPDATE! Dit bericht is ter informatie – over Franse hartworm oftewel Angiostrongylus vasorum.Update van Lizzy Plat-Coelers ‘eigenaresse van het forum Barfplaats’:

Een Angiostrongylus Vasorum (Franse Hartworm) update van mijn liefste LingaPlinga.

Was ik 12 januari blij dat Linga de laatste pil Milbemax had gekregen en zij de kuur had overleeft, werd ik afgelopen vrijdag opgeschrikt. Linga’s mest gecontroleerd: NIET vrij van Angiostrongylus Vasorum (oftewel Franse Hartworm).

 

De Milbemax heeft onvoldoende zijn werk gedaan bij Linga, helaas.

Dus nu moet er een ander gif aan te pas komen om de kl**tzakken uit te roeien. Linga heeft nu een spot-on pipet Advocate gekregen. Daar gaat alles van dood, behalve hopelijk de hond zelf…. Het is wederom afwachten of Linga deze nieuwe ronde goed door komt. Ze moet de komende 4 weken wederom compleet rustig gehouden worden (en mag alleen aan de riem uitgelaten worden).

 

Moraal van het verhaal:
De Angiostrongylus Vasorum is een hardnekkig kreng. En als je ook maar het kleinste vermoeden hebt dat je hond besmet is met deze worm: laat een mestonderzoek uitvoeren via je dierenarts (je dierenarts kan het opsturen naar UU – de mest wordt met de Baermann methode onderzocht) of stuur mest op naar Het Woud.

Laat je niet door je dierenarts wijsmaken dat deze worm niet in Nederland voor komt, dat komt ie namelijk wel!!! Vooral regio Den Haag (en omstreken, Linga heeft het in de Balijbos te Zoetermeer opgelopen!!), het Noorden van de Veluwe en de Oostvaardersplassen. Hoe meer risicogedrag je hond vertoont, hoe groter de kans op een besmetting.

 


 

Risico gedrag is:

  • Gras eten
  • Uit plassen drinken
  • Met stokken spelen of takjes opeten)

 


 

En stuur je dierenarts gerust wat leesvoer en/of bewijsmateriaal, bijvoorbeeld de onderstaande links:

https://hondenbescherming.nl/…/franse-hartworm-gevaar-voor…/
http://wormbestrijding.nl/…/wormen-…/franse-hartwormen-hond/

 Lieve Linga, we zullen voor je duimen <3

 


12485999_1110877892279869_6257021270016519449_o

 


Disclaimer – Dit artikel is geschreven door Lizzy Plat-Coelers ‘eigenaresse van het voedingsforum Barfplaats.nl

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: