20 Sep, Thursday
° C
Top

Spiering drogen

Spierring drogen. Als je het mij vraagt de ideale training snacks voor de hond. Spierring heeft van zichzelf een perfecte beloningsformaat. Je hoeft ze dus niet meer te versnijden. Het enige wat je hoeft te doen is spierring drogen in je droogoven en klaar. Wat toch wel een groot nadeel is, is dat het gewoon erg moeilijk is om aan spierring te komen. En dat is jammer. Heel erg jammer. Wekelijks ging ik vol moed naar de markt om spierring te halen, of eigenlijk geen spierring. Wekelijks ruilde ik in voor maandelijks. De moed zakte mij steeds meer in de schoenen. Elke keer hoorde ik weer ‘volgende maand’ is er spierring, ‘volgende maand’.. Ik kan geen ‘volgende maand’ meer aanhoren.

Tot ik daar eindelijk het verlossende mailtje kreeg van Dogmeat. Online was er spierring te koop! Eén kilo voor 5 euro. Ongelooflijk wat een bedrag. Afzetters. 

A fijn, als je al zo lang op zoek bent naar spierring dan maakt je het bedrag op een gegeven moment ook niet meer uit. Ik moet wel zeggen dat dit eenmalig was dat ik zoveel geld neerleg voor spierring. Spierring is een bijvangst. Of eigenlijk bestaat bijvangst geen eens, weinig selectief vissen wel. Vijf euro voor één kilo spierring is gekkenwerk, wel leuk verdiend.

 


 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat heb je nodig?

  • Droogoven met 3 schalen
  • Spiering

Hoe ga je te werk?

Het fijne aan kleine visjes is dat je niks hoeft te versnijden. Wel spoel ik de spierring altijd af met water, waarnaar ik ze even laat drogen op een handdoek. Verdeel de visjes vervolgens los van elkaar op de schalen. Dit om te voorkomen dat ze tijdens het droogproces aan elkaar vast gedroogd raken. Spiering gedroogd op 50 graden zo’n 12 uurtjes.

 


 

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Op dit moment studeer ik HBO medische basiskennis honden en katten en werk ik parttime in een sportschool als allrounder. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: