20 Sep, Thursday
° C
Top

Runderluchtpijp drogen

Zelf je kauwsnack of trainingssnoepjes drogen is echt mega handig en ook nog eens een stuk goedkoper dan dat je steeds een zakje van 200 gram voor 5 euro uit de dierenwinkel haalt. Vandaag laat ik zien hoe je zelf runderluchtpijpen kan gaan drogen.

 

Gisteren bij het klaarmaken van de runderluchtpijpen dacht ik Basic te verblijden met een rauwe runderluchtpijp.. Meneer heeft zonder te overdrijven wel dik 20 minuten ermee gespeeld, hij wist gewoon niet wat hij ermee aan moest. Vervolgens gooit hij ook nog eens helemaal uit het niets de runderluchtpijp in de modder, pakt de runderluchtpijp weer op en wilt zo naar binnen lopen… Hij dacht zeker dat het open huis was en dat hij zo door kon lopen om de runderluchtpijp besmeerd met modder op te etenh, ik heb hem daarvoor vriendelijk bedankt. En raad eens, toen hij buiten moest blijven vond hij de runderluchtpijp spontaan weer lekker en lag/stond erbij van genot. Bah, ja honden zijn vieze eters!

 

 


Runderluchtpijp klaarmaken

  • Verwijder zoveel mogelijk vet en het vliesje wat eromheen zit, dit kan met een mes en/of schaar. Vet droogt namelijk niet, dat smelt. Ik kan je alvast meegeven dat dat niet bevorderlijk is voor je droogoven.
  • Nu moet je even passen en meten of je de runderluchtpijp nog door midden moet snijden, of niet.  Vaak is de runderluchtpijp net iets te breed, te bol, te dik, te hol?! Je begrijpt mij wel als je de runderluchtpijp in de droger wilt leggen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 


 

 

Droog informatie

  • Ik droog de runderluchtpijp op 60 graden, 70 voelde ik mij niet goed bij, 50 vond ik te weinig. Voor het drogen gebruik ik mijn Stockli droogoven.
  • 20 uurtjes heb ik ze gedroogd, kijk dit even zelf aan. Ik was namelijk allang weer vergeten dat ik aan het drogen was, waardoor ze er langer in hebben gelegen dan ik denk dat nodig is.

 

 

 


 

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Op dit moment studeer ik HBO medische basiskennis honden en katten en werk ik parttime in een sportschool als allrounder. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: