20 Sep, Thursday
° C
Top

Mijn hond lust geen lever!

Het komt wel eens voor (eigenlijk best vaak) dat honden geen lever willen eten, of opeens niet meer willen eten. Basic heeft tot zijn 1ste levensjaar probleemloos lever gegeten en toen was het klaar. Shit! Het voeren van lever vind ik een grote must.  Maar omdat lever een opslagplaats is voor afvalstoffen vind ik het voeren van biologische lever een nog grotere must! Dus wat nu te doen met een hond die lever weigert?! Gelukkig heb ik wat tips voor je die zeker weten de moeite waard zijn om uit te proberen.

 

Mijn hond lust geen lever, wat nu?

 1. Snijd de lever in kleine stukjes en mix het daarna samen met pens (laat even staan).
 2. Bak lever kort in een beetje kokosolie of olijfolie (geen zonnebloem olie ivm teveel omega 6)
 3. Voer biologische lever, biologische runder of lamslever gaat er vaak prima in
 4. Leg de lever een paar seconde in kokend water
 5. Voer de hond lever in bijzijn van een andere hond
 6. Droog lever in een droogmachine of in de oven (rond de 40 a 45 graden, niet hoger)

 

Tip 5 werkt voor Basic perfect, het idee dat hij dan opeens zijn lever (lees: eten) moet delen bevalt hem niet zo. Omdat ik niet altijd een 2de hond tot mijn beschikking heb en ik daar al helemaal niet een hond voor ga uitnodigen kies ik zelf altijd voor tip 6. Ik droog de lever in mijn Stockli droogmachine, tenzij ik weet dat die dag een andere hond bij mij thuis is, dan voer ik lever rauw. Op de foto zie je gedroogde eenden en konijnenlever, gedroogd op 40 graden.

 


Lever bevat veel vitamine A en D en wordt daarom aanbevolen om te voeren.

Het voordeel van het drogen van lever is dat de vitamine A en D niet verloren gaan.
Lever werkt laxerend, voer lever altijd spaarzaam.

 

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Op dit moment studeer ik HBO medische basiskennis honden en katten en werk ik parttime in een sportschool als allrounder. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

Comments

 • Cynthia
  29 mei 2015

  Nog een voordeel van gedroogde lever is dat je er kleine stukjes van kan maken en er een beloning van maakt als je traint of gewoon wandelt. Zo leert de hond de smaak ook kennen als iets leuks 🙂

 • Hetty
  27 mei 2015

  Norah vindt de structuur van de lever eng om in te bijten.
  Als ik het klein snijdt en ze er niet op hoeft te kauwen eet ze het wel gewoon.
  Heel licht bevroren laten of drogen werkt ook prima bij Noor.

 • Lizzy
  27 mei 2015

  Lekker artikel Manon! Handig, want best veel honden vinden lever bleh!

  Ik heb mazzel! Ze eten hier zonder problemen biologische lever. Niet bio lever eten ze dan weer niet. Tenzij ik het droog. Maar ja, hier is altijd concurrentie natuurlijk 😀

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: