logo
Latest News

No posts were found.

21 Mar, Thursday
° C
Top

Het voeren van lamsribben aan honden

Het heeft even geduurd voordat ik lamsribben aan Basic durfde te voeren. In de puppy tijd van Basic kreeg ik namelijk een horrorverhaal te horen van zijn fokker, wat mij tot de dag van vandaag is bij gebleven. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en ik vind oprecht dat je dit verhaal moet lezen op het forum van Barfplaats..

Nu vind ik en vele andere met mij dat lamsribben beslist geen beginners bot is om te voeren. Net als een lamsnek en/of geitennek vraagt ook lamsribben enig deskundigheid voordat je deze voert aan je hond. Heb je dat horror verhaal al gelezen?? Mooi. Dan mag alvast één ding duidelijk zijn, voer ‘nooit’ maar dan ook ‘nooit’ één enkele rib aan je hond. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat er altijd meerdere ribben aan elkaar vast zitten voordat je deze voert aan je hond. Wil je nou weten of de lamsribben zacht genoeg zijn om te voeren, dan kun je altijd de snoeischaar test doen.

 

Krijg je met een snoeischaar de ribben niet doormidden geknipt?

Dan zijn de ribben ONGESCHIKT!

 

IMG_8386

Dit is de enkele lamsrib uit het horror verhaal die Linga weer heeft uitgespuugd..

 

De lamsribben die ik nu gevoerd heb aan Basic komen bij Dogmeat vandaan, dit wilt nu niet zeggen dat de lamsribben bij Dogmeat altijd eetbaar zijn! Je kan en mag er niet vanuit gaan dat wat je koopt altijd maar eetbaar is voor de hond. De meeste bedrijven -dus niet alle bedrijven- verkopen alles waar maar geld aan te verdienen valt ongeacht of de vleesbotten die ze verkopen gevaarlijk zijn of niet. Het is te belachelijk voor woorden, maar helaas de realiteit. Ook bij Dogmeat heb ik helaas vaker vleesbotten besteld wat meteen een enkeltje naar de kliko kreeg.

 

image1


Human! What are you looking at? Let me eat.

image2image3image4IMG_8387IMG_8396IMG_8395


Enjoy raw feeding!

 

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

Comments

 • Marloes
  24 november 2015

  Test ook echt alle ribben uit de dagportie met een snoeischaar! Laatst had ik lamsribben van dogmeat en de buitenste waren net te doen, maar de middelste waren kneiterhard. Ik heb de middelste eruit geknipt en de rest door de vleesmolen gedaan.
  Ze vinden ze heerlijk, en als ze zacht genoeg zijn kan je ze echt prima voeren, maar blijf oppassen en testen voor je het voert!

 • Patricia
  24 november 2015

  Super goed Manon!! Mooi verhaal. X

 • Madeleine
  18 november 2015

  Mooi stukkie manon! Topper!

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: