logo
Latest News

No posts were found.

21 Mar, Thursday
° C
Top

Kalkoenlever drogen voor de hond

Stom verbaasd keek ik vandaag naar mijn hond toen ik hem een stukje RAUW kalkoenlever gaf. Rauw lever -van elk dier- krijgt Basic eigenlijk nooit. En dat is alleen maar omdat Basic rauw lever gewoon niet opeet. Ik kan daar een heel drama van maken of gewoon accepteren dat het is zoals het is. Tot vandaag. Toen ik vanmiddag in de keuken stond om kalkoenlever in stukjes te snijden om te gaan drogen keek Basic mij aan alsof hij echt heel graag een stukje kalkoenlever wou, maar dan ook echt HEEL graag en dat is echt niks voor Basic. Ik gaf Basic een stukje kalkoenlever en hij at de lever op alsof het normaal was, zover het normaal kon zijn…

 

Lees ook : Mijn hond lust geen lever!

 

Het is nu niet zo dat ik Basic weer rauw lever ga voeren. Je zult natuurlijk net zien dat het eten van kalkoenlever een foutje was, gewoon een slechte momentopname waar hij totaal niet zichzelf was. Dat kan, maar daar trap ik nu nog niet in. We blijven eerst wel even oefenen met rauw lever voeren als ik het toch moet gaan drogen, voordat ik weer blijf zitten met niet opgegeten rauw lever in zijn voerbak.

 

    

 

 

Wat heb je nodig en hoe ga je te werk?!

 • Je hebt nodig een droogoven (minimaal 3 schalen)
 • Olijfolie om de schalen mee in te vetten
 • Een braadslee/glazen kom
 • Kalkoenlever

 

Stap 1

Ik begin altijd eerst met het ontdooien van lever. De lever laat ik een nacht ontdooien in een braadslee, in de koelkast. Bij het ontdooien komt er een hoop vocht/bloed vrij, iets waar je droogoven niet vrolijk van gaat worden.

Stap 2

Na het ontdooien laat ik de lever uitlekken in een vergiet. Vet ik de droogoven schalen in met mijn handen. Ik gebruik altijd mijn handen, zo gebruik je nooit teveel olie. Teveel olie gaat bij warmte lekken!

Stap 3

Na het uitlekken snijd ik de lever in kleine stukjes en leg de lever verspreid op de schalen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de lever stukjes, het is belangrijk dat de warme lucht alle kanten op kan gaan.

 

 

 

 

Last but not least

Ik droog kalkoenlever op 40 graden. De droogtijd is afhankelijk van de ruimte en weersomstandigheden. Ik droog altijd in de schuur om nare luchtjes in huis te voorkomen. Geloof me, drogen in huis wil je niet. Dit keer ben ik 10 uur kwijt geweest bij het drogen van kalkoenlever. Je kan er geen touw aan vastknopen hoelang je moet drogen. Tenminste.. Ik niet na al die jaren!

 

 

 

 

 

 

 


 

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

Comments

 • Liselotte
  13 oktober 2017

  Ik kan basic helemaal begrijpen. Het ziet er ook niet bepaald lekker uit hahaha.
  Maar ik moet ook zeggen; respect voor jouw doorsettings vermogen haha! X

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: