logo
Latest News

No posts were found.

21 Mar, Thursday
° C
Top

Mijn eerste geitennek miskoop

Mijn eerste geitennek miskoop, wat heb ik gebaald. En eigenlijk baal ik geen eens van het feit dat dit gewoon weggegooid geld is geweest. Ik baal meer van het feit dat deze ongeschikte botten gewoon zonder pardon verkocht worden.

Een geitennek kan je prima voeren aan je hond, mits deze van jonge geiten afkomstig zijn . Ondanks dat je zelf verantwoordelijk bent voor datgene wat je je hond voert, vind ik persoonlijk dat bedrijven ook wel wat meer mogen nadenken bij wat ze te koop aanbieden. Niet iedereen verdiept zich namelijk in de voeding voor de hond en kopen maar gewoon waar ze aan kunnen komen onder het mom van ‘het wordt aangeboden dus het zal wel goed zijn’. Zo werkt dat helaas niet. Het zit namelijk zo; hoe ouder het dier is (grote dieren), hoe harder de botten zijn en dat maakt de botten ongeschikt om te voeren. Harde botten verteren namelijk erg slecht en kunnen het gebit van de hond slopen, denk aan slijtage en kans op afbrekende elementen. Geloof me, dat wil je niet.

 

Al is je hond nog zo groot, nog zo sterk, nog zo ervaren met barfen.

Harde botten voer je gewoon ‘NIET’! 

 

 

Bij twijfel kan je altijd de zogeheten ‘snoeischaar test’ uitvoeren om te kijken of je een bepaalde vleesbot kan voeren aan de hond. Mocht je de botten zo doormidden knippen dan zijn ze geschikt om te voeren, knip je een bot niet zomaar doormidden dan is het bot ongeschikt. Zo simpel is het. Dit keer was de snoeischaar test helemaal niet nodig. Toen ik de bevroren geitennek in huis kreeg zag ik al meteen dat dit weggegooid geld is geweest. Toch liet ik de geitennek nog even ontdooien om er een foto van te maken. Deze gekochte geitennek is niet alleen TE hard, maar ook TE slecht bevleesd en dus ongeschikt om te voeren aan de hond. Ik denk zelfs dat als je een beetje goed kan mikken, dat je er iemand zo knock out mee zou kunnen slaan, zo hard was deze geitennek.

 

 


 

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

Comments

  • Wesley
    5 november 2015

    Hey Manon, wat een mooie site met mooie blogs! Ik kijk uit naar je volgende blog! Succes

  • Madeleine
    4 november 2015

    Mooi stukje manon! Leuk geschreven, vooral: helaas voor basic mag hij er alleen naar kijken deze x😂 En dan zie je zo’n grappige kop op de foto hahaha

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: