logo
Latest News

No posts were found.

21 Mar, Thursday
° C
Top

Runderballen de nieuwe stressballen?

Nooit verwacht dat ik dit ooit nog eens zou gaan meemaken. Toch heb ik gewoon serieus voor het eerst runderballen in mijn handen gehad en mijn hemel wat was dat ranzig! Ik ben tot de conclusie gekomen dat je dat ook helemaal niet moet willen. Het voelde zo raar, alsof ik een paar stressballen in mijn handen had…

Ik weet nu trouwens niet wat erger is, dat ik runderballen met stressballen vergelijk, of dat ik runderballen in mijn handen heb gehad. Eén ding weet ik wel; één keer en nooit weer! Toch vinden de meeste honden testikels niet te eten en op de één of andere manier kan ik dat volledig begrijpen. Basic is dus zo’n hond die de testikels rauw niet te eten vindt. En ik ben dan weer zo’n iemand die het zonde vind om de testikels weg te gooien.

 


Testikels vallen onder de categorie ‘orgaanvlees’ en bevat veel ‘vitamine E’ 


 

Wat ben ik dus gaan doen? Ik ben de testikels gaan drogen in mijn Stockli droogoven. Ook dat kan ik  trouwens meteen afraden. Na veel getreuzel ben ik uiteindelijk de testikels in partjes gaan snijden, dat ging erg moeizaam. Eerst gleed er een testikel uit mijn handen, zucht! En later kreeg ik het amper voor elkaar om die dingen doormidden te snijden, maar dat zegt misschien ook wat over de scherpheid van mijn messen. Eenmaal doormidden gesneden krijg je dus dit te zien (zie onderstaande foto).

  

Geef toe, dat ziet er toch mega ranzig uit?! Bah. A fijn, uiteindelijk is het gelukt! Mocht je je eraan willen wagen om testikels te gaan drogen, dan raad ik aan om het vliesje wat om de testikels zit te verwijderen. Ik had drie testikels, maar heb uiteindelijk twee testikels in partjes gesneden. Ik ben vel tegen het weggooien van voedsel als dat niet nodig is. Toch heb ik besloten om de derde testikel een enkeltje naar de kliko te geven, ik trok dat bal snijden echt niet meer.

  

De droogoven heb ik aangezet op 60 graden. Helaas ben ik die dag compleet vergeten dat ik ballen aan het drogen was.. Ik heb dus geen flauw idee hoelang je de ballen moet gaan drogen. Mijn helder ‘gloeilamp momentje’ kreeg ik pas de volgende ochtend toen de ballen dus al keurig droog waren. Heel mijn schuur stonk trouwens naar… BRAADWORSTEN! Just like uuuuuuhh What the F*ck!

Ik heb zonder twijfel een ‘testikel trauma’ opgelopen. Voor mij blijft dit de eerste en de laatste keer dat ik te werk ga met testikels van een dier! Ik krijg er nog de rillingen van en ik wil in de toekomst al helemaal niet bekend staan als de ervaren ‘ball cutter’! Hahahahaha.

 


 

 

 

 

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

Comments

 • Liselotte
  26 november 2015

  Ik moest even twee keer je titel lezen haha. En ik begrijp helemaal dat basic dit liever laat staan 😛
  En inderdaad, wat een geweldig artikel om te lezen. Humor!

 • Leo Plat
  25 november 2015

  geweldig verhaal. erg gelachen!!! ga zo door!! ook erg informatief

 • Lizzy
  25 november 2015

  Hahahaha, droog kloot :D!

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: