logo
Latest News

No posts were found.

21 Mar, Thursday
° C
Top

DIY – Lange hondenlijn

Mocht je nou zin hebben in een gefrustreerde dag, of misschien wel dagen. Dan kan ik je echt van harte aanbevelen om een lange lijn te maken van waslijn draden met staalkern. Echt, succes verzekerd. Nadeel is misschien wel dat je er blaren van kunt krijgen, maar dat mag de pret niet drukken.

Gekheid natuurlijk. Ik ben gek op Pinterest, je kan daar werkelijk van alles op vinden, zelfs hoe je een lange lijn voor je hond kan gaan maken. Leuk! En dat kwam ook nog eens super goed uit omdat wij op vakantie zouden gaan naar Ameland. We hadden een leuk huisje gevonden, dicht bij het strand. Ik zou daar heel graag aan willen toevoegen ‘dat onze hond, een goed afgetrainde terrein hond is en dat een omheinde tuin absoluut overbodig is’, maar helaas, dat kan ik niet. Dus ja, eigenlijk baalde ik best wel dat wij geen huisje konden vinden met een omheinde tuin.

Nu zijn er best wat opties als je geen huisje hebt met een omheinde tuin. Je kan zelf een omheining neerzetten, of je hond binnen laten, je kan een lange lijn kopen of zoals ik ‘eentje maken’. In alle eerlijkheid, “je kan zelf een omheining neerzetten” daar kwam ik pas achter toen wij al op Ameland waren. Ik dacht nog ‘verrekt dat is slim’, zo slim was ik dus niet. Nu was Basic binnen houden ook geen optie net zoals het kopen van een lange lijn. De lange lijnen in de winkel zijn vaak van katoen en/of nylon, net als het voorbeeld op Pinterest. Dat is prima, maar niet voor Basic. Dit omdat Basic een bijzondere gave beheerst, de ‘als vrouwtje even niet oplet dan bijt ik mezelf los’ gave. Het leek mij dus verstandiger om zelf een lange lijn te gaan maken, een lange lijn van waslijn draden met staalkern, dus geen lijn van stof. Het idee is briljant, al zeg ik het zelf. Ik ben ook echt onwijs blij met het resultaat, het gebruik ervan en het feit dat Basic niet op of om keek naar de lijn.

 

Maar of je deze lijn nou moeten willen maken??

De lijn is mega sterk (geloof me, want ik heb een dalmatiër), heel goed schoon te houden (het is tenslotte geen stof) en de kleur is gewoon ge-wel-dig! Ik heb daar wel een paar frustrerende dagen door gehad (afmaken in één keer ging niet), blaren op mijn vingers (door het vlechten met plastic) en toch ook wel wat spierpijn (door alle vreemde houdingen die ik moest aannemen). Het was zelfs zo erg dat ik op een gegeven moment hulp moest gaan vragen aan mijn vriend, want ik wist niet meer hoe ik het in mijn eentje voor elkaar ging krijgen. Opgeven was geen optie, laten we zeggen dat ik er ‘last minut’ mee begon. Ik heb er van geleerd …

 

Het resultaat

 

Hoe te maken en wat heb je nodig?

 

1. 3x waslijn met staalkern Bij Big Bazar vandaan (89 cent)
2. 2x karbijnhaken Had ik nog thuis liggen
3. 2x gesloten ringen Bij Praxis vandaan

 

 

 

 

Stap 1

De lijnen zijn lang, heel erg lang! Je vouwt als het waren de lijnen dubbel en knoopt ze vast aan het ringetje. Ik kreeg daardoor in plaats van drie lijnen, zes lijnen. Die zes lijnen verdeel je weer tot je drie lijnen hebt, 2 x 2 x 2 dus.

Stap 2

Dan pak je de karbijnhaak en klik dat vast aan het ringetje, waar de waslijn draad al aan vastgeknoopt is. Je zoekt iets stevigs (in mijn geval een kettlebel) en dan kan het vlechten beginnen.

Stap 3

Je zult al gauw merken dat het vlechten niet zo makkelijk gaat. De lijnen zijn zo lang dat je elke keer weer in de knoop raakt. De waslijn draden werken dan beslist niet mee! Je kan de draden namelijk ook niet even makkelijk oprollen.

Stap 4

Een tweede persoon erbij is echt wel handig. Zo kan je beide zigzaggend langs elkaar vlechten. Als je klaar bent met het vlechten, knoop je het uiteinde vast aan het overgebleven tweede ringetje en klaar is kees. Het kan zijn dat ik het allemaal verkeerd heb aangepakt en dat er gewoon een hele simpele manier bestaat hoe je kan vlechten met waslijn draad. Dit was voor mij de eerste, tevens laatste keer, dus uiteindelijk deed ik ook maar wat. Voor nu ben ik gewoon heel erg blij dat alles gelukt is en dat wij gewoon een onwijs mooie lange lijn in elkaar hebben gevlochten.

 

 

 

'Het vlees in de kuip verhaal' Hoi ik ben Manon Plat, 27 winterjaren jong. Ik geloof in de kracht van de natuur met de kennis van nu. Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben vastberaden, recht door zee en oprecht. Doormiddel van mijn blog hoop ik samen met mijn grootste trots 'Basic' de wereld voor honden een stukje mooier te maken <3

En, wat vind jij? Laat je horen.

%d bloggers liken dit: