logo
Latest News

No posts were found.

21 Mar, Thursday
° C
Top

Mijn hond Basic

  /  Mijn hond Basic

Kennismaking & de geboorte

Maandag 11 februari 2013 is Basic geboren, mijn zeer geliefde blije spikkel. Dat maakt Basic alweer 5 jaar jong. Basic komt uit een nest van 9 mooie gezonde puppy’s. Zonder te overdrijven heb ik een jaar lang gewacht op de dag dat hij geboren zou worden. Ik wachtte op een puppy die nog niet bestond, sterker nog hij was nog niet eens in de maak en ik wist al helemaal niet of hij überhaupt ooit geboren zou worden… Maar ik had geduld, heel veel geduld.

Toch had ik voor die tijd al fijn mail contact met Lizzy ‘fokker van Basic’. De eerste keer dat ik Lizzy ‘in het echie’ ontmoette was hier bij ons in het Kuinderbos. Lizzy kwam speciaal samen met haar man Leo en haar honden Biscuit (mama van Basic) en Linga (ook wel “tante Linga”) helemaal vanuit Zoetermeer naar de Noordoostpolder om met mij kennis te maken. En mijn hemel wat was ik zenuwachtig, maar wat heb ik genoten die dag! Ik was zenuwachtig omdat tja, hoe je het went of keert, het was natuurlijk een kennismaking wandeling. Een kennismaking wandeling om te kijken of ik wel net zo leuk- lief en aardig ben zoals ik overkom *knipoog* en of mijn hart wel echt ligt bij het hebben van een hond en dan in het speciaal een dalmatiër. Een hond neem je natuurlijk niet voor even, maar ‘onmacht daargelaten’ heel je leven en daar komt een hoop verantwoordelijkheid bij kijken.

Dezelfde dag al kreeg ik te horen dat Leo en Lizzy het heel fijn zouden vinden als er een puppy van hun bij mij kwam te wonen. Ik was die dag zóóóóó gelukkig, ook al wist ik nog eens of mijn ‘droom’ puppy wel geboren zou worden. Plus daarbij kwam ook nog kijken dat ik tweede keus had en ik moest en wou perse een reu hebben. Niet omdat teven niet leuk kunnen zijn, maar ik kan gewoon helemaal niks met teven, ik vind ze onvoorspelbaar. Ik ben een echte reuen mens en dan vooral de intacte reuen vind ik het fijnst.

Dalmaten worden trouwens wit geboren, dit is geen fabeltje en zoals Cruella de Vil zou zeggen “How marvelous! How marvelous! How perfectly ugh! Oh, the devil take it, they’re mongrels. No spots! No spots at all! What a horrid little white rat!” Hahahahaha grapje natuurlijk.

Ik heb gewoon niks met teven, ik ben een echte reuen mens

 

Vanaf die dag heeft Lizzy mij overal op de hoogte over gehouden, de dag dat ze naar Duitsland gingen om Biscuit te laten dekken- inclusief foto’s. Zo werd ik goed op de hoogte gehouden over hoe de zwangerschap verliep en ik mocht zelfs langskomen toen Biscuit zwanger was en het mooiste was misschien wel dat ik van Biscuit haar buik mocht aanraken en zo haar puppy’s in haar buik kon voelen. Dat was zo speciaal. Toen de puppy’s geboren werden en waren was het helemaal feest, ik kon letterlijk 24-7 met de webcam meekijken, dat schept toch al een beetje een band. En misschien toch wel het belangrijkste van alles voor mij, Lizzy en Leo hielpen mee met het kiezen van de juiste reu voor mij. Al moet ik toegeven dat mijn keuze al heel snel gemaakt was. Ik vergeet die dag nooit meer; Lizzy gaf mij Basic, Basic en ik keken elkaar aan en het was liefde op het eerste gezicht en die liefde is nooit meer overgegaan. Ik weet nog goed dat Lizzy zei ‘kijk je nog wel naar de andere puppy’s….’ Jaaa natuurlijk dacht ik ‘kijken kan altijd’ en gekeken heb ik zeker, maar uiteindelijk was het voor iedereen al snel duidelijk ‘Basic hoorde bij mij’. Wat een wereld hond heb ik mogen ontvangen. Basic is niet meer weg te denken uit mijn leven en zelfs niet uit die van mijn vrienden. Het is soms zelfs zo erg dat alle aandacht naar Basic uit gaat, alhoewel ik wel toe moet geven dat Basic die aandacht ook dubbel en dwars opeist. Of je nou wel of geen knuffel wilt ‘je krijgt een knuffel- inclusief een gesopte oor als je niet snel genoeg bent en vooral als je er niet op berekent bent.

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 5

Week 6

Week 7

Week 7

Week 8

Mijn baby mag

eindelijk naar huis <3

Nu ben ik echt een hele grote fan van Bull terriërs. Ik vind de Bull Terriër om zijn uiterlijk echt fantastisch, los van het feit dat die bochel neus natuurlijk niet normaal is. Toch heb ik gekozen voor een dalmatiër omdat een Bull terriër kwa karakter en formaat gewoon niet voldoende aansluit bij mij en mijn wensen. Ik ben het mijzelf verplicht (en de hond overigens ook) om voor een ras te kiezen wat echt bij mij past en dat is geen Bull Terriër, hoe geweldig ik ze ook vind. Onderstaande twee foto’s    – Dit zijn Basic en Mo. Mo is die leuke Bull Terrier van Joce de Boon.

Toen ik besloot een hond te nemen had ik eigenlijk maar twee grote eisen, buiten het feit om dat het een ras moest zijn wat echt bij mijn wensen paste.

 

 

  1. Ik wilde beslist geen hond die afgespeend zou zijn op brokken (CHECK!)

Er is immers geen gezondere hond dan een rauw vlees gevoerde hond.

2. Ik wilde beslist geen hond die gefokt zou zijn met een directe familielid, men spreekt van inteelt (CHECK!)

Door mijn huiswerk goed te doen kan ik met trots vertellen dat Basic een 4de generatie rauw, vers gevoerde hond is. En dat de ouders van Basic in de eerste vier generaties geen gemeenschappelijke voorouders hebben. Over 5 generaties gemeten is het inteelt coefficient (COI) van de puppen 1,51%. Over 10 generaties gemeten is het COI 8,3%, ruim onder die 10%.

 

Ouders van Basic 

BISCUIT moeder van Basic

Haar stamboomnaam is Millviews Bells and Whistles

Zij is geboren op 18-02-2010. Zij is op gehoor getest en de uitslag is BAER +/+, oftewel “beide zijden horend” (zoals al haar broertjes en zusjes). Zij is gefokt door Stephanie Yates van de Dalmatische Honden kennel Millviews Dalmatiner – Caprilli Dalmatians in Duitsland – UK. Haar moeder is Caprilli’s Guardian Angel (Tegan). Haar vader is Chilli Pepper in Raul (Carro).

Biscuit is van Leo & Lizzy Plat-Coelers
Siamsa kennel voor dalmatische honden

JACK vader van Basic

Zijn stamboomnaam is Union Jack vom Gramzower Kloster

Net als Biscuit is Jack in perfecte conditie, heeft hij een uitstekende gezondheid, heeft hij geen huidproblemen, geen spijsverteringsproblemen, hij heeft HD-A heupen en is hij op gehoorgetest (BAER) en is BAER +/+ en kan dus met beide oren horen. Ook zijn voorouders hebben allemaal HD-A heupen. Jack heeft zeer krachtig en gezond gangwerk, ook belangrijk voor
een goede gezondheid.

Jack is van Jurgen Rotsch | Dalmatiner – kennel vom gramzower kloster

Comments

  • justin
    18 januari 2015

    Knappe hond! Ik ga je blog eens doorlezen.

En, wat vind jij? Laat je horen.