Mijn hond Basic

Basic, mijn eerste echte dalmatiër

 

Maandag 11 februari 2013 is Basic geboren, mijn zeer geliefde blije spikkel. Basic komt uit een nest van 9 mooie gezonde puppy’s. Zonder te overdrijven heb ik een jaar lang gewacht op deze dag, ik wachtte op een puppy die nog niet bestond. Sterker nog hij was nog niet eens in de maak en ik wist al helemaal niet of hij ooit geboren zou worden…

Toch had ik voor die tijd al fijn mail contact met Lizzy ‘fokker van Basic’, wij hebben de eerste keer afgesproken in het Kuinderbos om elkaar te ontmoeten. Ze kwamen speciaal vanuit Zoetermeer mijn kant op rijden met hun honden Biscuit (moeder van Basic) en Linga. Wat heb ik genoten die dag, maar jeetje wat was ik zenuwachtig zeg. Het was een kennismaking wandeling, om te kijken of ik wel net zo leuk, lief en aardig ben zoals ik overkom (haha). Dezelfde dag kreeg ik nog te horen dat ze het heel fijn zouden vinden als er een puppy van hun bij mij kwam te wonen. Ik was die dag zooooo gelukkig, ook al wist ik nog geen eens of mijn puppy wel geboren zou worden, ik had namelijk 2de keus en ik moest en wou perse een reu hebben. Ik heb gewoon niets met teven, ik ben een echte reuen mens.

 

 

 

Dalmaten worden trouwens wit geboren, dit is geen fabeltje en zoals Cruella de Vil zou zeggen “How marvelous! How marvelous! How perfectly ugh! Oh, the devil take it, they’re mongrels. No spots! No spots at all! What a horrid little white rat!” Hahahahaha (just kidding)

puppy1

 

Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 5
Week 6
Week 7
Week 7

 

 Ik heb gewoon niets met teven, ik ben een echte reuen mens

Vanaf die dag hebben ze mij met alles op de hoogte gehouden, de dag dat ze naar Duitsland gingen om Biscuit te laten dekken, ik heb foto’s gekregen, ik kreeg bericht over hoe de zwangerschap verliep, ik ben zelfs nog langs geweest toen Biscuit zwanger was en heb de puppy’s in de buik mogen voelen, toen de puppy’s geboren werden en waren kon ik 24-7 meekijken met de webcam en het belangrijkste van alles ze hielpen mee met het kiezen van de juiste reu voor mij. Al had ik mijn keuze al heel snel gemaakt. Ik vergeet die dag nooit meer, Lizzy gaf mij Basic, en Basic en ik keken elkaar aan en het was liefde op het eerste gezicht en die liefde is nooit meer overgegaan. Wat een wereld hond heb ik mogen ontvangen. Basic is niet meer weg te denken uit mijn leventje en die van mijn vrienden, wij roepen wel eens “Everybody loves Basic” want serieus waar hij steelt je hart.

 

IMG_6895

  

Nu ben ik een hele grote fan van Bull terriërs, ik vind ze kwa uiterlijk echt helemaal ge-wel-dig! Toch heb ik gekozen voor een dalmatiër omdat een Bull terriër kwa karakter gewoon niet voldoende bij mij en mijn wensen past. Ik ben het mijzelf verplicht (en de hond overigens ook) om voor een ras te kiezen wat echt bij mij past en dat is geen bull terriër, hoe geweldig ik ze ook vind. Onderstaande twee foto’s Dit is Basic samen met Mo, Mo is die leuke bull terriër van Joyce de Boon.

1911303_604101909668213_1594624621_o
1966457_604101869668217_946436364_o


 

Toen ik besloot een hond te nemen had ik eigenlijk maar twee grote eisen, buiten het feit om dat het een ras moest zijn wat echt bij mijn wensen paste.

 

  1. Ik wilde beslist geen hond die afgespeend zou zijn op brokken (CHECK!)

Er is immers geen gezondere hond dan een rauw vlees gevoerde hond.

2. Ik wilde beslist geen hond die gefokt zou zijn met een directe familielid, men spreekt van inteelt (CHECK!)

Door mijn huiswerk goed te doen kan ik met trots vertellen dat Basic een 4de generatie rauw, vers gevoerde hond is. En dat de ouders van Basic in de eerste vier generaties geen gemeenschappelijke voorouders hebben. Over 5 generaties gemeten is het inteelt coefficient (COI) van de puppen 1,51%. Over 10 generaties gemeten is het COI 8,3%, ruim onder die 10%.

 

  

 

Basic zijn moeder BISCUIT

Haar stamboomnaam is Millviews Bells and Whistles

Zij is geboren op 18-02-2010. Zij is op gehoor getest en de uitslag is BAER +/+, oftewel “beide zijden horend” (zoals al haar broertjes en zusjes). Zij is gefokt door Stephanie Yates van de Dalmatische Honden kennel Millviews Dalmatiner – Caprilli Dalmatians in Duitsland – UK. Haar moeder is Caprilli’s Guardian Angel (Tegan). Haar vader is Chilli Pepper in Raul (Carro).

Biscuit is van Leo & Lizzy Plat-Coelers
Siamsa kennel voor dalmatische honden


 

union jack 4

 

Basic zijn vader JACK

Zijn stamboomnaam is Union Jack vom Gramzower Kloster

Net als Biscuit is Jack in perfecte conditie, heeft hij een uitstekende gezondheid, heeft hij geen huidproblemen, geen spijsverteringsproblemen, hij heeft HD-A heupen en is hij op gehoorgetest (BAER) en is BAER +/+ en kan dus met beide oren horen. Ook zijn voorouders hebben allemaal HD-A heupen. Jack heeft zeer krachtig en gezond gangwerk, ook belangrijk voor
een goede gezondheid.

Jack is van Jurgen Rotsch | Dalmatiner – kennel vom gramzower kloster 

Basic, mijn grote liefde <3

 
2 comments

En, wat vind jij? Laat je horen.